Versleten Heup

Gepubliceerd sep. 18, 23
6 min read

Heupprothese: Algemene Informatie Over Uw Kunstheup

Heupprothese ZorgaanbodMeteen Naar Huis Na Een Totale Heupprothese

Het heupgewricht is een kogelgewricht. De kop van het dijbeen draait als een ronde kogel soepel in de kom van het bekken. Dat is mogelijk doordat op de kop én in de kom een laag kraakbeen zit. Kraakbeen is een glad, verend weefsel. Het plaatsen van een heupprothese (een nieuwe heup) is een effectieve behandeling voor mensen met een versleten heup, dijbeenhalsbreuk of een verstoorde doorbloeding van de heupkop (Heupvervanging heupprothese).

Het eerste deel is een metalen pen, met een kogelvormig uiteinde. Dit deel komt op de plaats van de versleten heupkop. De heupkom wordt vervangen door een deel dat precies om de metalen kop past. Afbeelding: Heup en heupprothese, Er zijn verschillende soorten heupprotheses. Deze verschillen in de manier waarop ze worden vastgemaakt aan het bot - Kan ik beter even wachten met die heupoperatie?.

Bij een gecementeerde prothese wordt de prothese met botcement in het bot verankerd. Bij een ongecementeerde prothese wordt een ingroeiprothese gebruikt. Deze prothese is gemaakt van titanium. Het voordeel van deze prothese is dat het stevig in het bot kan vastgroeien. De levensduur van een heupprothese is onder andere afhankelijk van uw activiteiten: hoe actiever u bent, hoe korter de prothese meegaat.

Artrose Heup: Injectie En Oefeningen

De kunstheup is eventueel te vervangen. Hiervoor is een grotere operatie nodig. Slijtage van de prothese komt nauwelijks voor - Heupprothese, totale polikliniek versie. De levensduur van de prothese wordt in het algemeen beperkt doordat één van de onderdelen los gaat zitten (Vervanging heupgewricht - Algemene informatie). Soms gebeurt dit na tien of vijftien jaar, soms helemaal niet. Bij klachten is het daarom belangrijk een afspraak te maken, zodat er een nieuwe röntgenfoto van de heup kan worden gemaakt.

Er zijn verschillende operatietechnieken voor het plaatsen van een heupprothese. De plaats van de snede, en dus van het latere litteken, hangt af van deze techniek - Meteen naar huis na een totale heupprothese. Uw orthopedisch chirurg vertelt u meer over de techniek die hij gebruikt. Nadat de orthopedisch chirurg een snee heeft gemaakt, maakt hij het gewrichtskapsel open om de heupkop uit de kom te halen.

In de heupkom wordt een kom geplaatst. Daarna wordt in het bovenbeen een metalen pen geplaatst waarop een kop is vastgemaakt die precies in de kom past. Het gehele heupgewricht wordt dus vervangen door een kop en kom die precies in elkaar passen. Als de kop in de kom is gezet, worden de gewrichtsbanden, de spieren en de huid weer op hun oorspronkelijke plaats gelegd en gehecht (Heupprothese operatie).

Heupinjectie Arthrografie

Het litteken zit aan de zijkant, voorkant of achterkant van de heup en is ongeveer 15-20 cm lang. Na de operatie begint u zo snel mogelijk met revalideren. Bij de oefeningen in bed en het leren lopen krijgt u hulp van de fysiotherapeut. U leert eerst lopen met een looprekje en daarna met krukken.Na ontslag krijgt u ook nog fysiotherapie. Wat u van de operatie mag verwachten, is voor een groot deel afhankelijk van uw wensen. Bespreek dit met uw orthopedisch chirurg. Veel mensen met een heupprothese voelen zich na de operatie veel beter dan daarvoor. Revisieoperatie van de heupprothese. Vaak is de pijn verdwenen, maar een deel van de pijn kan ook blijven bestaan.

In totaal duurt de revalidatieperiode ongeveer een jaar. Had u last van slijtage in uw heup, dan zal de pijn in uw heup direct na de operatie al sterk verminderen. Soms is uw heup de eerste maanden nog een beetje gevoelig door de operatie. Deze veranderingen in gevoel hebben invloed op uw manier van lopen (operatie heup).

Heupprothese Vervangen Heuprevisieoperatie

Na een jaar is meer dan 90% van de patiënten tevreden over het resultaat. De website geeft de kwaliteit en behandelresultaten voor heupslijtage weer van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. U kunt de resultaten ook vergelijken met andere ziekenhuizen. Een deel van de informatie op deze pagina komt van www.

Heupprothese, Totale Polikliniek VersieHeupprothese Operatie - Medisch Centrum

Een heupprothese vervangt het gewricht in de heup. Het doel van het plaatsen van een heupprothese is het verminderen van de pijn of het stijf zijn van uw heup. Met de heupprothese kan het been weer beter bewegen in alle richtingen. Een heupprothese bestaat uit 2 delen: een heupkom en een heupkop - Aandoening: Revisie heupprothese.

De arts zet de kop vast in uw bovenbeen. Dit doet hij met een metalen staaf, de steel. Hij plaatst de kom in het bekken. De prothese wordt geplaatst met cement of zonder cement. Afhankelijk van de kwaliteit van het bot en uw leeftijd maakt de arts de keuze.

Artrose Heup: Injectie En Oefeningen

Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, Hoe Werkt Het?Heupprothese: Wanneer Kom Je In Aanmerking?

U heeft last van pijn in uw lies en uw bilstreek. Deze pijn trekt door naar uw bovenbeen tot in uw knie. Verder wordt uw heupgewricht steeds stijver. Misschien heeft u last van slijtage van uw heupgewricht. Een mogelijke behandeling hiervoor is vervanging van uw heupgewricht door een kunstheup. Hiervoor moet u een heupoperatie ondergaan.

Onze orthopeed voert een aantal onderzoeken uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek bekijkt hij samen met u wat de beste behandeling voor u is. Wij beslissen graag samen met u. Deze aan uw dokter kunnen u hierbij helpen. U moet geopereerd worden. Als voorbereiding op uw operatie heeft u gesprekken met onze apothekersassistente, doktersassistent en anesthesioloog.

Tijdens de gesprekken nemen we de vragenlijst door en bespreken we met u uw medicijngebruik. Het is handig als de specialist kan zien welke medicijnen u krijgt van uw apotheek - Heupprothese - de Voorste Benadering. U kunt uw apotheek hiervoor toestemming geven. Uw apotheek heeft hiervoor een speciaal toestemmingsformulier. Dit kan via een formulier bij uw eigen apotheek.

Heupslijtage Artrose En Prothesen

Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Onze anesthesioloog bespreekt samen met u welke verdoving voor u het beste is (Totale heupprothese). Het is belangrijk dat u tijdens dit gesprek ook uw specifieke wensen kenbaar maakt. Dit polibezoek duurt minimaal 40 minuten. Lees voor de ingreep de en vul de gegevens in die gevraagd worden.

Artrose Heup: Injectie En OefeningenKnieprothese

Op de afgesproken datum komt u naar ons ziekenhuis. U wordt op de afdeling ontvangen door een verpleegkundige die u vertelt wat er gaat gebeuren. Heupinjectie arthrografie. Zij begeleidt u naar de voorbereidingsruimte. Van hieruit gaat u naar de operatiekamer waar u geopereerd wordt. Na de operatie wordt u weer wakker op de uitslaapkamer.

De dag na de operatie start u met fysiotherapie. Na de operatie en de eerste fysiotherapeutische behandelingen in het ziekenhuis wordt u pas ontslagen als wij het veilig achten dat u thuis, onder begeleiding van uw eigen fysiotherapeut, verder kunt revalideren. Deze fysiotherapie kunt u volgen bij Fysio Centrum Zaanland, of bij een praktijk naar keuze.

Totale Heupoperatie Met Nieuwe Techniek

U bent zelf verantwoordelijk voor het maken van een afspraak met één van de bovengenoemde praktijken. Bij de nabehandeling dient u zelf vervoer te regelen, u kunt ook gebruik maken van de buslijnen van Connexxion. Wellicht is het mogelijk dat de fysiotherapeut in de eerste periode na de operatie bij u thuiskomt, mogelijkheden hiervoor dient u zelf te bespreken.

Alle leefregels vindt u in de behandelwijzer.


patellofemoraal pijnsyndroom

Voor de opname in het ziekenhuis gaat u meestal naar het spreekuur van de anesthesioloog (de dokter die bij u de verdoving verzorgt). De anesthesioloog beoordeelt of er nog aanvullende onderzoeken nodig zijn voor de operatie. Vind het beste ziekenhuis voor heupslijtage. Heupslijtage artrose en prothesen. De operatie gebeurt onder gehele narcose of plaatselijke verdoving (ruggenprik). Plaatselijke verdoving kan worden gecombineerd met een slaapmiddel, waardoor u niets van de operatie merkt.

Meer van Behandelcentrum

Navigation

Home

Latest Posts

Specialisten Oogheelkunde

Published Oct 01, 23
6 min read

Complete Oogzorg Voor Uw Ogen

Published Sep 29, 23
6 min read

Oogheelkunde - Overzicht Van Onze Specialismen

Published Sep 28, 23
6 min read